Miért éppen a kineziológia?

július 13, 2017 at 5:47 de.

A stressz többféleképpen hat a szervezetre. Van az a fajta stressz ami előrevisz, ami arra ösztönöz, hogy még jobbak legyünk és van az a fajta ami szorongást, aggódást vált ki.

Tény, hogy a stressz elkerülhetetlen a mai életünkben és talán nem is az a kérdés, hogy milyen fajtáji vannak, hanem, hogy mit kezdünk vele. Ahhoz, hogy megnézzük milyen lehetőségeink vannak a stressz kezelésére, nézzük meg, hogy mit tudunk róla.

A stressz fogalmát Selye János, orvos-kutató alkotta meg. Azon túl, hogy vizsgálta a stressz hatását a szervezetre, megállapította azt is, hogy ha a szervezetnek nincs elegendő pihenő, nyugalmi időszaka, az kimerültséghez, koncentrációs zavarokhoz vezethet.

Tartós stressz hatására, ami lehet fizikai vagy pszichés, az immunrendszer, a szervezet gyengül és fellépnek azok a betegségek amiket  lelki kimerültségek okoznak.

A betegségek azon fajtáit, amik lelki eredetűek, pszichoszomatikus betegségenek nevezzük. Ezek lehetnek: gyomorfekély, asztma, hipertónia, krónikus fejfájás, álmatlanság, ingerlékenység, egyes bőrbetegségek, stb.

Nagyon fontos, hogy egy-egy stresszesebb időszak után, vagy amikor úgy érezzük, hogy túlfeszítettek vagyunk iktassunk be olyan időszakokat az életünkbe ami feltölt minket. Egyszerű stresszoldó technikákkal tudunk segíteni ezen.  A teljesség igénye nélkül, stresszoldó technikák: futás, kirándulás, jóga, tánc, nevetés, légzéstechnikák, meditáció, relaxáció, séta és minden olyan tevékenység, ami megtöri a napi rutint.

Vannak esetek amikor már nem sikerül egyedül megoldani egy-egy problémát.

Stressz hatására az agy leblokkol és reagál. A leblokkolt agy nem tud újabb és újabb megoldásokat kitalálni, hanem előveszi az eddig szerzett, tanult, berögzött viselkedésmintákat.

Ha már nem látjuk a fától az erdőt, lehet segítség egy kineziológus.

A módszer lényege azon alapszik, hogy minden ami történik velük, hatással van a további életünkre. Ahhoz, hogy a jövőnk változhasson a  jelenben kell a lépéseket megtenni.
A jelen problémái pedig a múltban gyökereznek. 

A kineziológiai oldás során a problémához fűződő érzelmet tudjuk semlegesíteni, ami által a kliens lehetőséget kap arra, hogy a megszokott sémától eltérően, újra lehetőséget lásson az életében lévő problémás élethelyzetek változtatására, megoldására. Az új választással egy kívánatosabb jövő építhető fel.