Mi történik egy kineziológiai oldás alatt?

július 24, 2017 at 5:48 de.

   Mindennapi dolgos életünk során, mindenféle stressz ér minket (pozitív és negatív is). Ezek a stresszek lenyomatokat hagynak a testünkben, ami vagy megjelenik fizikai síkon, vagy nem, de az ember érzi, hogy nem stimmel valami az életében.

 

Egy fizikai síkon megjelenő negatív stressz lenyomata lehet ha beáll a váll, nyak, csomós a hát. Egy csomós hátra nagyon jó segítség egy kellemes masszázs, amit akár hetente meg lehet ismételni. Fizikailag 1-2 hét erejéig, meg fogja oldani a problémánkat, de ahogy újabb stressz éri az embert ismét csomossá válik a hát.

Az oldás során a probléma okát keressük, mert a kineziológia elvei szerint, a jelen problémáink gyökere a múltban keresendő. Ezért a kezelés során az okot keressük meg és megfejtjük a jelenkori reakciók miértjét.

Az első találkozáskor a terapeuta elmondja, hogy mi fog történni
a kezelés során, mi a menete
a kezelésnek. A kliens felvázolja
a problémáját, azt, hogy miért érzi úgy, hogy el kellett jönnie, mi
a problémája. A célt izomteszteléssel határozzuk meg, azt ahova
a kezelések során a kliens szeretne eljutni.

Az oldás alapja az izomtesztelés.

Izomtesztelés

A két kar izomzatát monitorozva  feltárulnak a sejtek által tárolt információk, amik nyomán útjára indulhatunk megkeresni, hogy mi történt a múltban, ami kihat a jelenre.

A feltárt információk segítségével a kliens rá tud látni a saját ügyére, és az oldás után tud változtatni a problémás, beállt helyzeten.

Tulajdonképpen az oldás során, energetikai-egyensúlyt állítunk helyre.

Energia-egyensúly helyreállítása

Az ügyön lévő negatív érzelmet semlegesítjük. Egyszerűen fogalmazva az ügyhöz kapcsolódó dühöt, haragot, sértettséget tudja elengedni a kliens. Ezzel lehetősége nyílik arra, hogy továbblépjen.

Hány oldásra van szükség?

Egy témára való dolgozás általában 3-6 alkalom. Ez lehet több is, de nem ritka a kevesebb sem. Erre a kliens teste adja meg a választ az izomtesztelés során.

Egy alkalom 60-90 percet vesz igénybe. Segíti a munkát, ha nem csak a kineziológus dolgozik az ügyön.

Amin NEM segít a kineziológia:A kineziológia nem kezel, nem gyógyít betegséget. Az érzelmi stresszt oldja, ami miatt a jelenlegi állapot kialakulhatott. A kineziológiai oldás nem helyettesíti az orvosi kezelést. 

Mivel készüljön a kliens?

Nagyon fontos, hogy a kliens tesztelhető állapotban legyen. Ehhez fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Átlagosan min. 1,5 l víz/nap.

Legyen a kliens érdeklődő és elvárásoktól-mentes, akarja a változást.

A kezelés során mind a kliens, mind a kineziológus egyenrangúként dolgozik a kliens ügyén.
A változásokat viszont csak a kliens tudja megvalósítani a saját életében.