Mire jó az önismeret?

november 7, 2018 at 7:56 de.

Jelen világunkban általános, hogy nincs merszünk kiállni magunkért. Nem ismerjük a határainkat, nem tudjuk, hogy mennyit bírunk, mire vagyunk képesek. Nincs valós képünk arról, hogy kik vagyunk. Keressük, kutatjuk, hogy mi a különleges bennünk, miért vagyunk itt, mi a feladatunk.

Ahhoz, hogy stabil önértékeléssel rendelkezzen valaki, szükséges szembenéznie magával, az életével. Az általa megélt kudarcokkal, illetve a sikerekkel.

Divatos önismeretről beszélni, és már-már csak frázissá válik, de meggyőződésem, hogy kínlódásokkal teli élet az, ha az embernek nincs reális képe magáról. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy belenézzünk a tükörbe és szembenézzünk magunkkal.

Ahhoz, hogy ismerkedj önmagaddal az lábbi tanfolyamok segítenek:

TestvérSORSrend (1 napos)
Születési helyünk a családban, a testvérek sorrendjében meghatározza személyiségünket. Könnyebb megértést ad, ha tudod, hogy mit miért csinálsz. Ha megérted, leteheted azokat a terheket, amiket nem is sejtettél eddig, hogy miért cipelsz.
 
Egyéniségünk arcunk tükrében (1 napos)
Velünk született természetes sajátosságunk, hogy kutatjuk, fürkésszük az arcokat, hiszen az első benyomás ez alapján alakul ki a másikról. Vajon milyen mértékben mutatja meg az arc, hogy kivel van dolgunk? Vajon ki néz vissza a tükörből?
 
Attitűdök oldása  (1 napos)
Az a célja, hogy minél többet visszaszerezzünk saját tekintélyünkből az által, hogy oldjuk azokat az attitűdöket, amelyek mások elvárásaiból fakadnak. Önbizalom erősítésre arra, hogy újra felfedezd saját magad, hogy a sok hagymahéj alatt megtaláld valódi személyiségedet. NYERD VISSZA AZ ERŐDET! (One Brain tanfolyam-Gordon Stoke és Daniel Whiteside)